Select Page

recepty

V kuchařce k Artmix Pro najdete recepty v různých kategoriích k přípravě za studena i za tepla. Nechte se jimi inspirovat.

Chcete získat více receptů?

Najdete je zde. Případně nám můžete sami posílat své osvědčené recepty a dotazy na e-mail artmixpro@zepter.cz.

KAŠE A PYRÉ

OMÁČKY A HLAVNÍ JÍDLA

MARMELÁDY A DEZERTY

NÁPOJE

“Pokud chcete své tělo rychle zasytit a přitom mu dodat vitamíny, minerální látky či antioxidanty, dopřejte mu smoothie nebo koktejl z ovoce a zeleniny. V létě vás osvěží ledová káva, své přátele potěšíte míchanými drinky. Příprava nápojů v multifunkčním mixéru Artmix Pro je jednoduchá, rychlá a zábavná.”

BANÁNOVÝ SHAKE

  • 2 banány
  • 400 ml mléka
  • 100 ml vanilkové zmrzliny
  • 1 – 2 lžičky moučkového cukru

Banány oloupejte, nakrájejte na špalíčky a dejte na 30 minut do mrazáku.

Poté je vložte do smoothie nádoby, přidejte ostatní ingredience a zpracujte programem 4 (Koktejl ze zmraženého ovoce).

Servírujte ve vychlazených sklenicích sklenicíc ozdobených kolečky banánu.

JAHODOVÉ DAIQUIRI

  • šálek kostek ledu

  • 2 šálky čerstvých jahod

  • 1 lžička cukru

  • 2 lžičky citrónové šťávy

  • 8 cl světlého rumu

Jahody pečlivě očistěte a omyjte.

Všechny suroviny vložte do smoothie nádoby a zpracujte programem 5 (Drcení ledu).

Na zdraví!

kaše a pyré

“Míte rádi kaše nebo pyré? V Artmixu Pro je uvaříte a umixujete snadno. Ať už se jedná o pyré z ovoce či zeleniny, o kaši z brambor nebo kaši s obsahem luštěnin a cereálií. Stačí použít kvalitní zdravé suroviny, trochu vody a správně dochutit – nejlépe na závěr.”

HRÁŠKOVÉ PYRÉ

  • 300 g mraženého hrášku

  • 100 g brambor

  • 80 ml filtrované vody

  • 1 lžíce olivového oleje

  • několik kapek citrónu

  • sůl, pepř

  • po dovaření 1 polévková lžíce másla

Brambory očistěte, omyjte a nakrájejte na kousky.

Všechny ingredience vložte do nádoby určené k tepelné přípravě.

Vařte za použití programu 3 (Kaše) po dobu až 22 minut. Je-li pokrm hotov dříve, kdykoli Artmix Pro vypněte pomocí tlačítka START/STOP.

Na závěr dochuťte, přidejte kousíček másla a manuálně promíchejte.

polévky

“Polévka je grunt, říkalo se už od pradávna. Artmix Pro je mistrem v přípravě polévek! Dáte si hráškový nebo květákový krém? Ochutnáte raději rajskou polévku nebo houbovou se smetanou? Polévka potěší a zahřeje. Zkuste ji s námi za využití hned 2 přednastavených programů.”

KVĚTÁKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

  • 500 g květáku

  • 2 stroužky česneku

  • 200 ml mléka

  • 500 ml filtrované vody

  • sůl, pepř, špetka muškátového květu

  • zelená nať (libeček, petrželka, pažitka apod.)

Oloupejte česnek, omyjte květák a rozdělte jej na růžičky.

Všechny ingredience kromě natě dejte do nádoby určené k tepelné přípravě.

Vařte v programu 1 (Polévka) po dobu 18 minut.

Na talířích polévku ozdobte čerstvou zelenou natí.

omáčky a hlavní jídla

“Mezi typicky česká jídla určitě patří omáčka. A nemusí být jen s knedlíkem. Připravit lahodnou omáčku nikdy nebylo jednodušší, Artmix Pro je skvěle zvádne. Stejně tak poseká základy na různé zeleninové placky, směs na karbanátky, podrtí brambory na noky a mnohé další.”

RAJSKÁ OMÁČKA

  • 1 cibule

  • 500 g pasírovaných rajčat

  • 500 ml filtrované vody

  • 1 polévková lžíce oleje

  • 2 lžíce cukru

  • 1 – 2 lžíce hladké mouky (ev. bramborového škrobu)

  • sůl, pepř, špetka skořice

Cibuli oloupejte, nakrájejte na špalíky a vložte do nádoby určené k tepelnému zpracování.

Přidejte rajčata, vodu, olej, cukr, mouku, sůl a koření.

Vařte za použití programu 2 (Omáčka) až 31 minut. Artmix můžete vypnout i dříve, pokud je omáčka hotová.

TIP: Po uvaření můžete omáčku dochutit smetanou. Rajskou omáčku podávejte s houskovým knedlíkem a hovězím masem.

MASOVÉ KULIČKY S RÝŽÍ

  • 1 střední cibule

  • 1 vejce

  • sůl, pepř, koření do mletého masa

  • 200 g hovězího masa

  • 20 g hladké mouky (ev. škrobu nebo strouhanky)

Cibuli oloupejte, nakrájejte na  čtvrtky a vložte do nádoby určené k tepelnému zpracování spolu s vajíčkem, solí a kořením.

Nasaďte na nádobu víko, odšroubujte prostřední záklopku a nastavte manuální program sekání, rychlost 8.

Otvorem ve víku vhazujte na jdoucí nože kostky masa, druhou rukou zakrývejte otvor. Nakonec vsypte do nádoby mouku a ještě krátce promíxujte.

Směs vsypte do mísy, promíchejte lžící a tvořte masové kuličky, které můžete péci na pánvi nebo povařit v rajské omáčce v Zepter nádobě. Podávejte s rýží či jinou oblíbenou přílohou.

MARMELÁDY A DEZERTY

“Mlsáte rádi? Dezerty patří do jídelníčku stejně jako domácí marmelády. Pojďte je připravit v Artmixu Pro na zdravý způsob. A mlsejte s chutí a bez výčitek.”

JAHODOVÁ ZMRZLINA S TVAROHEM

  • 12 – 15 velkých jahod

  • 2 polévkové lžíce cukru moučky

  • 150 ml mléka

  • 200 g plnotučného tvarohu

Jahody omyjte a vložte do smoothie nádoby. Přidejte cukr, mléko a tvaroh. Vše promíchejte v manuálńím programu Sekání rychlostí 5 nebo vyšší.

Směs na jahodovou-tvarohovou zmrzlinu dejte do dostatečně velké vaničky s víkem (zmrazením mírně nabyde).

Vaničku vložte do mrazáku zhruba na 8 hodin.

Zmrzlinu podávejte ozdobenou čerstvou jahodou a lístkem máty.

POMAZÁNKY

“Pomazánky obohatí váš stůl. Ať máte rádi masové, s vajíčkem, zeleninové nebo třeba sýrové. Pomazánky jsou rychlé a jednoduše potěší každého strávníka.”

TVARŮŽKOVÁ POMAZÁNKA

  • 100 g Olomouckých tvarůžků

  • 100 g červené papriky

  • 30 g jarní cibulky

  • 2 čtverečky (34 g) tvarohového sýra – typ Kiri

  • 250 g polotučného tvarohu

  • 1 pol. lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř, kmín

Zeleninu, tvaroh, kiri, olej, sůl a koření vložte do nádoby určené k tepelnému zpracování.
Nasaďte na nádobu víko, odšroubujte prostřední záklopku a nastavte manuální program sekání, rychlost 8.
Otvorem ve víku vhazujte na jdoucí nože tvarůžky, přičemž druhou rukou zakrývejte otvor ve víku.

Servírujte nejlépe na žitném chlebu se zeleninovou oblohou.