recepty
V kuchařce k Artmix Pro najdete recepty v různých kategoriích k přípravě za studena i za tepla. Nechte se jimi inspirovat.
Chcete získat více receptů?
Najdete je zde. Případně nám můžete sami posílat své osvědčené recepty a dotazy na e-mail artmixpro@zepter.cz.
NÁPOJE
KAŠE A PYRÉ
POLÉVKY
OMÁČKY A HLAVNÍ JÍDLA
MARMELÁDY A DEZERTY
POMAZÁNKY
NÁPOJE
“Pokud chcete své tělo rychle zasytit a přitom mu dodat vitamíny, minerální látky či antioxidanty, dopřejte mu smoothie nebo koktejl z ovoce a zeleniny. V létě vás osvěží ledová káva, své přátele potěšíte míchanými drinky. Příprava nápojů v multifunkčním mixéru Artmix Pro je jednoduchá, rychlá a zábavná.”

BANÁNOVÝ SHAKE
- 2 banány
- 400 ml mléka
- 100 ml vanilkové zmrzliny
- 1 – 2 lžičky moučkového cukru
Banány oloupejte, nakrájejte na špalíčky a dejte na 30 minut do mrazáku.
Poté je vložte do smoothie nádoby, přidejte ostatní ingredience a zpracujte programem 4 (Koktejl ze zmraženého ovoce).
Servírujte ve vychlazených sklenicích sklenicíc ozdobených kolečky banánu.

JAHODOVÉ DAIQUIRI
-
šálek kostek ledu
-
2 šálky čerstvých jahod
-
1 lžička cukru
-
2 lžičky citrónové šťávy
-
8 cl světlého rumu
Jahody pečlivě očistěte a omyjte.
Všechny suroviny vložte do smoothie nádoby a zpracujte programem 5 (Drcení ledu).
Na zdraví!
kaše a pyré
“Míte rádi kaše nebo pyré? V Artmixu Pro je uvaříte a umixujete snadno. Ať už se jedná o pyré z ovoce či zeleniny, o kaši z brambor nebo kaši s obsahem luštěnin a cereálií. Stačí použít kvalitní zdravé suroviny, trochu vody a správně dochutit – nejlépe na závěr.”

HRÁŠKOVÉ PYRÉ
-
300 g mraženého hrášku
-
100 g brambor
-
80 ml filtrované vody
-
1 lžíce olivového oleje
-
několik kapek citrónu
-
sůl, pepř
-
po dovaření 1 polévková lžíce másla
Brambory očistěte, omyjte a nakrájejte na kousky.
Všechny ingredience vložte do nádoby určené k tepelné přípravě.
Vařte za použití programu 3 (Kaše) po dobu až 22 minut. Je-li pokrm hotov dříve, kdykoli Artmix Pro vypněte pomocí tlačítka START/STOP.
Na závěr dochuťte, přidejte kousíček másla a manuálně promíchejte.
polévky
“Polévka je grunt, říkalo se už od pradávna. Artmix Pro je mistrem v přípravě polévek! Dáte si hráškový nebo květákový krém? Ochutnáte raději rajskou polévku nebo houbovou se smetanou? Polévka potěší a zahřeje. Zkuste ji s námi za využití hned 2 přednastavených programů.”

KVĚTÁKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA
-
500 g květáku
-
2 stroužky česneku
-
200 ml mléka
-
500 ml filtrované vody
-
sůl, pepř, špetka muškátového květu
-
zelená nať (libeček, petrželka, pažitka apod.)
Oloupejte česnek, omyjte květák a rozdělte jej na růžičky.
Všechny ingredience kromě natě dejte do nádoby určené k tepelné přípravě.
Vařte v programu 1 (Polévka) po dobu 18 minut.
Na talířích polévku ozdobte čerstvou zelenou natí.
omáčky a hlavní jídla
“Mezi typicky česká jídla určitě patří omáčka. A nemusí být jen s knedlíkem. Připravit lahodnou omáčku nikdy nebylo jednodušší, Artmix Pro je skvěle zvádne. Stejně tak poseká základy na různé zeleninové placky, směs na karbanátky, podrtí brambory na noky a mnohé další.”

RAJSKÁ OMÁČKA
-
1 cibule
-
500 g pasírovaných rajčat
-
500 ml filtrované vody
-
1 polévková lžíce oleje
-
2 lžíce cukru
-
1 – 2 lžíce hladké mouky (ev. bramborového škrobu)
-
sůl, pepř, špetka skořice
Cibuli oloupejte, nakrájejte na špalíky a vložte do nádoby určené k tepelnému zpracování.
Přidejte rajčata, vodu, olej, cukr, mouku, sůl a koření.
Vařte za použití programu 2 (Omáčka) až 31 minut. Artmix můžete vypnout i dříve, pokud je omáčka hotová.
TIP: Po uvaření můžete omáčku dochutit smetanou. Rajskou omáčku podávejte s houskovým knedlíkem a hovězím masem.

MASOVÉ KULIČKY S RÝŽÍ
-
1 střední cibule
-
1 vejce
-
sůl, pepř, koření do mletého masa
-
200 g hovězího masa
-
20 g hladké mouky (ev. škrobu nebo strouhanky)
Cibuli oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a vložte do nádoby určené k tepelnému zpracování spolu s vajíčkem, solí a kořením.
Nasaďte na nádobu víko, odšroubujte prostřední záklopku a nastavte manuální program sekání, rychlost 8.
Otvorem ve víku vhazujte na jdoucí nože kostky masa, druhou rukou zakrývejte otvor. Nakonec vsypte do nádoby mouku a ještě krátce promíxujte.
Směs vsypte do mísy, promíchejte lžící a tvořte masové kuličky, které můžete péci na pánvi nebo povařit v rajské omáčce v Zepter nádobě. Podávejte s rýží či jinou oblíbenou přílohou.
MARMELÁDY A DEZERTY
“Mlsáte rádi? Dezerty patří do jídelníčku stejně jako domácí marmelády. Pojďte je připravit v Artmixu Pro na zdravý způsob. A mlsejte s chutí a bez výčitek.”

JAHODOVÁ ZMRZLINA S TVAROHEM
-
12 – 15 velkých jahod
-
2 polévkové lžíce cukru moučky
-
150 ml mléka
-
200 g plnotučného tvarohu
Jahody omyjte a vložte do smoothie nádoby. Přidejte cukr, mléko a tvaroh. Vše promíchejte v manuálńím programu Sekání rychlostí 5 nebo vyšší.
Směs na jahodovou-tvarohovou zmrzlinu dejte do dostatečně velké vaničky s víkem (zmrazením mírně nabyde).
Vaničku vložte do mrazáku zhruba na 8 hodin.
Zmrzlinu podávejte ozdobenou čerstvou jahodou a lístkem máty.
POMAZÁNKY
“Pomazánky obohatí váš stůl. Ať máte rádi masové, s vajíčkem, zeleninové nebo třeba sýrové. Pomazánky jsou rychlé a jednoduše potěší každého strávníka.”

TVARŮŽKOVÁ POMAZÁNKA
-
100 g Olomouckých tvarůžků
-
100 g červené papriky
-
30 g jarní cibulky
-
2 čtverečky (34 g) tvarohového sýra – typ Kiri
-
250 g polotučného tvarohu
-
1 pol. lžíce olivového oleje
-
sůl, pepř, kmín
Zeleninu, tvaroh, kiri, olej, sůl a koření vložte do nádoby určené k tepelnému zpracování.
Nasaďte na nádobu víko, odšroubujte prostřední záklopku a nastavte manuální program sekání, rychlost 8.
Otvorem ve víku vhazujte na jdoucí nože tvarůžky, přičemž druhou rukou zakrývejte otvor ve víku.
Servírujte nejlépe na žitném chlebu se zeleninovou oblohou.